تفاوت های ورق پانچ روغنی، آهنی، گالوانیزه و رنگی

همان طور که قبلاً اشاره کردیم؛ ورق پانچ یا ورق مشبک نوعی ورق فلزی بوده که با حفره‌هایی بر روی سطح تولید می‌شود. این نوع ورق به دلیل داشتن مزیت‌ها و ویژگی‌های خاص در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین ورق مشبک در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌گردد.

انواع ورق مشبک

بهتر است بدانید ورق مشبک از نظر جنس دارای انواع مختلفی همچون گالوانیزه (سفید)، ورق پانچ استیل، روغنی (نورد سرد)، آلومینیوم و ورق سیاه (نورد گرم) است.

بد نیست به صورت مختصر با برخی از این نوع ورق‌ها آشنا شوید.

ورق پانچ رنگی

این نوع ورق از پایه‌ی ورق‌های گالوانیزه تولید شده است.

ورق‌های پانچ رنگی با فرآیند پوشش‌دهی رنگ الکترواستاتیک معمولاً با رنگ‌های مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. این نوع ورق‌ها با پوشش رنگ الکترواستاتیک آمیخته شده‌اند.

ورق پانچ آهنی

این نوع ورق در ضخامت‌های متفاوت تهیه و به بازار عرضه می‌شود. سوراخ‌های ورق پانچ آهنی دارای قطری برابر ۵/۰ تا ۲۵ میلی متر هستند.

همچنین ضخامت این نوع ورق اغلب از ۵/۰ تا ۶ میلی متر می‌باشد.

ورق پانچ گالوانیزه

در رده ورق‌های فولادی قرار دارد. این نوع ورق دارای رنگ سفید و بسیار زیبایی است. از این رو برای کاربردهای مختلفی همچون راه ‌پله، نورپردازی، صنایع ماشین ‌سازی، ساخت پل، ساخت حفاظ، درب ورودی، پاگرد، نمای ساختمان‌ استفاده وسیعی دارد.

این نوع ورق مقاومت بسیار بالایی در مقابل خوردگی‌های احتمالی یا اُکسید آهن محصولات فولادی دارد.

ورق پانچ روغنی

ورق‌هایی که از فرآیند نورد گرم به دست می‌آیند را اسید شویی می‌کنند. در واقع با این کار ضخامت ورق‌ها تحت فشارهای بالا به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. بعد از انجام این مراحل این نوع ورق‌ها را به صورت مشبک در می‌آورند.

از کاربردهای ورق پانچ روغنی می توان به استفاده از آنها در ساخت لوازم خانگی همچون یخچال، اجاق گاز، ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی اشاره کرد.

ورق پانچ مدل کاجی

تفاوت‌های تولید انواع ورق پانچ

امروزه از دستگاه‌های مختلفی همچون روش دستی، پرس پانچ، لیزر و دستگاه CNC جهت تولید انواع ورق و توری پانچ استفاده می‌شود.

روش دستی

این روش بسیار زمان‌بر و سخت است و به نوعی باعث هدر رفتن منابع می‌شود. همچنین برای انجام به نیروی کار زیاد نیاز دارد. با پیشرفت تکنولوژی و گذشت زمان سختی‌ها و مشکلات از بین رفته و برای تولید ورق پانچ از روش‌های به صرفه‌تر و آسانی‌تر استفاده می‌کنند.

دستگاه لیزر

دستگاه لیزر یک نوع دستگاه سی ان سی است.

در این روش طرح و شکل‌های مورد نظر ابتدا با استفاده از نرم افزارهای گرافیکی رسم می‌شوند. بعد از انجام این کار طرح آماده شده به دستگاه لیزر منتقل شده و سپس عملیات برش ورق به شکل کاملا خودکار و اتوماتیک انجام می‌شود.

یکی از ویژگی‌های برجسته و مهم دستگاه لیزر انجام عملیات برش در سریع‌ترین بازه زمانی است.

پرس پانچ

 بهترین گزینه جهت ایجاد سوراخ در مواد خام است. در واقع پرس پانچ نوعی پرس ماشینی است که با آن به راحتی می‌توان سوراخ‌هایی با ابعاد مختلف بر روی قطعات ایجاد کرد.

فریم بیرونی این نوع پرس‌ها معمولا به شکل C یا H هستند.

دستگاه  CNC

در این روش تولید امکان استفاده از قالب های مختلف و متعدد وجود دارد. تولید ورق از این روش با استفاده از اپراتور cnc و با یک بار هدایت عملیات صورت می گیرد.

از قالب های رایج و متداول استفاده شده در این روش برای شکل دادن به ورق‌های پانچ می‌توان به قالب‌های چهار گوش، قالب‌های شش ضلعی، قالب‌های لوبیایی، گرد و قالب‌های گل و برگ اشاره کرد.

برای ثبت سفارش و خرید انواع ورق پانچ می‌توانید با شماره ۶۶۳۱۸۰۶۹-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

تفاوت‌های کاربردی انواع ورق پانچ

با کاربردهای متفاوت هر کدام از این ورق‌های مشبک بیشتر آشنا خواهیم شد.

کاربردهای ورق پانچ استیل

از این نوع ورق پانچ در صنایع مختلفی همچون نفت، آب و هوا، گاز و نیروگاه استفاده می‌شود، زیرا میزان کروم این نوع ورق‌ها در حدود ۵ درصد است.

کاربردهای ورق پانچ آجدار

از این نوع ورق‌های نورد گرم در جاهایی که امکان سرخوردن افراد هست استفاده می‌شود.

در بخش‌هایی همچون کف اتومبیل‌ها، ساخت پله‌های اضطراری، راه‌سازی، ساخت ورق‌های شیروانی و ساخت دستگاه‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربردهای ورق پانچ روغنی

این ورق از نظر ظاهری بسیار زیبا، صیقلی و برّاق است. به همین دلیل در صنایع روکار و به منظور زیباسازی محصولات ساخته ‌شده از فولاد به طور چشمگیری استفاده می‌شود.

کاربردهای ورق پانچ گالوانیزه

یک ماده بسیار مناسب و ایده‌آل برای محیط‌های سخت به شمار می‌آید. یکی از بهترین راه‌ها برای رفع مشکل زنگ زدگی، پوشش فولاد با جامد گالوانیزه می‌باشد.

از کاربردهای این نوع ورق می‌توان به کاربردهای صنعتی و تزئینی، دکوراسیون در فضای باز، ساخت پله، کف و مبلمان فضای باز اشاره کرد.

جستجو در مقالات

آخرین مطالب

نمای اداری – انواع، طراحی و اجرا

نمای اداری – انواع، طراحی و اجرا

نمای اداری یکی از پارامترهای مهم در طراحی و ساخت ساختمان‌های تجاری و اداری محسوب می‌شود که نقش مهمی در جلب توجه بازدیدکنندگان و کارکنان دارد. نمای ساختمان اداری هم به‌عنوان پوششی برای حفاظت از سازه عمل می‌کند و هم در ایجاد هویت و شخصیت برند یک کسب‌وکار نقش دارد. انواع...

محاسبه وزن توری [فرمول و جدول]

محاسبه وزن توری [فرمول و جدول]

توری فلزی یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی است که از آن برای حصارکشی، ساخت قفس و بسیاری از موارد دیگر استفاده می‌کنند. این توری‌ها تنوع بسیاری دارند و از توری پرسی، پرسی، مرغی، حصاری و غیره را شامل می‌شوند. آنچه که در توری‌های فلزی اهمیت زیادی دارد؛ وزن توری یا مش...

قیمت توری نمای ساختمان

ایمنی افرادی که در پروژ‌ه‌های ساختمانی کار می‌کنند، باید در اولویت کارفرما باشد. توری ایمنی ساختمان محصولی است که با این هدف تولید می‌شود. یکی از فاکتورهای مهم در هنگام خرید، قیمت توری نمای ساختمان است که به عوامل زیادی بستگی دارد. قیمت توری ایمنی ساختمان تحت تاثیر...

مطالب مرتبط

تفاوت ورق سیاه و روغنی

تفاوت ورق سیاه و روغنی موارد بسیاری از جمله فرایند تولید، کیفیت،‌ استاندارد و غیره را دربر‌ می‌گیرد.

ورق روغنی چیست؟ انواع، مشخصات و کاربردها

ورق روغنی چیست؟ انواع، مشخصات و کاربردها

در تولید ورق روغنی که یکی از انواع ورق نورد سرد به‌شمار می‌رود از ترکیبات و عناصر مختلفی استفاده می‌شود. به‌همین دلیل آن‌ها را به سه گروه ST14, ST13, ST12 دسته بندی می‌کنند.

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *