کسانیکه بهواسطه شغلشان باید در ساختمانهای بلند کار کنند، همواره با خطراتی مانند سقوط از ارتفاع روبرو هستند. سالانه کارگران بسیاری بهدلیل رعایت نکردن نکات ایمنی جان خود را از دست میدهند. بههمین دلیل، باید تمهیدات ویژهای برای بالا بردن امنیت آنها درنظر گرفته شود. توری ایمنی ساختمان یکی از لوازم حفاظتی مهم برای افزایش ایمنی کارگران است که در صورت سقوط به آنها کمک میکند تا سالم بمانند.
همچنین علاوه بر کمک به حفظ جان کارگران، توری و لفاف نمای ساختمان در جلوگیری از افتادن اشیا و مصالح ساختمانی در محل ساخت و ساز بر روی عابران و خودروها نقش مهمی دارد.
توری ایمنی ساختمان چیست؟
توری ایمنی ساختمان که آن را لفاف نمای ساختمان نیز مینامند، بهصورت مشبک از جنس پلی آمید، پلی استر، نایلون، پلی پروپیلن، پلی اتیلن و استرچ متال ساخته میشود. این توری در انواع مختلف در بازار موجود است و با هدف افزایش ایمنی ساختمان در حال ساخت مورد استفاده قرار میگیرد.
توری نمای ساختمان را میتوان به دور ساختمان یا داخل آن نصب کرد. در هنگام سقوط احتمالی، فرد داخل این توری میافتد و از شدت ضربه کاسته میشود.
از ویژگیهای مهم لفاف نمای ساختمان میتوان به گره نداشتن برخی از مدلهای آن اشاره کرد که در جلوگیری از بروز صدمات بیشتر نقش دارد. همچنین، این توریها قابلیت ارتجاعی دارند. بدین معنی که در صورت سقوط فرد روی توری نرم و متحرک میافتد و آسیب کمتری میبیند.
انواع توری ایمنی
لفاف نمای ساختمان مانند توری فلزی در انواع مختلف تولید میشود که آنها را میتوان براساس جنس، جهت استفاده، روش بافت و شکل مش در دستههای مختلف قرار دارد.
توری ایمنی ساختمان با توجه به لایه
توریهای ایمنی دارای لایههای مختلفی هستند که مهمترین انواع آن عبارتند از:
- توری ایمنی تک لایه: این مدل از یک لایه توری ساخته میشود و برای ساختمانهای با ارتفاع کم مورد استفاده قرار میگیرد.
- توری ایمنی دو لایه: دارای دو لایه توری است و در سازههایی که به محافظت و ایمنی بیشتری نیاز دارند، کاربرد دارد.
- توری ایمنی سه لایه: این نوع با سه لایه توری از محافظت و مقاومت بیشتری برخوردار است و در مکانهایی که به استحکام و دوام بیشتری احتیاج دارند، نصب میشود.
توری ایمنی ساختمان باتوجه به روش بافت
توریهای ایمنی با روشهای مختلفی بافته میشوند که مهمترین آنها به صورت زیر است:
- توری گره دار: با کمک یک گره یا بست به یکدیگر متصل میشوند. این توریها استحکام و دوام بالایی دارند، اما سنگینتر از انواع دیگر هستند.
- توری بدون گره: برخلاف مدل قبلی بدون گره تولید میشوند و در ساختمانهای بلند کاربرد دارند.
توری نمای ساختمان باتوجه به شکل مش
با اشکال مختلفی بافته میشود که دو نمونه پرکاربرد آن به شرح زیر هستند:
توری ایمنی مش مربع
شکل مش این توری، مربع مانند است که هم استحکام خوبی دارد و هم بازرسی را آسانتر میسازد. مشاهده خرابی در این مش راحتتر از سایر مدلها است.
توری ایمنی مش الماس
مشهای این مدل به شکل الماس یا لوزی است و ساختار فشردهای دارد. توری ایمنی ساختمان با مش الماس بهطور موثر از عبور افراد و اشیا جلوگیری میکند.
از پرکاربردترین این نوع توری میتوان به توری لوزی اشاره کرد.
توری ایمنی باتوجه به جهت استفاده
توری ایمنی در جهتهای متفاوتی نصب میشود که در کارایی آنها موثر است. دو روش رایج نصب این توریها عبارتند از:
توری عمودی
دور ساختمان و در جهت عمودی نصب میشود و مانند یک سپر محافظ از سقوط افراد و اشیا جلوگیری میکند.
توری افقی
این توریها برای نصب داخل ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند و جان افراد را در هنگام سقوط از بلندی نجات میدهند.
مزایای لفاف نمای ساختمان
کارگران ساختمانی در هنگام کار با خطرات زیادی روبرو هستند که سقوط از ارتفاع یکی از شایعترین آنها محسوب میشود. استفاده از توری ایمنی ساختمان روشی موثر در جلوگیری از این اتفاق بشمار میرود. نصب توری ایمنی دارای مزایای زیادی دیگر است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بهحداقل رساندن تلفات جانی و ساختاری
- افزایش اطمینان خاطر و بازدهی کارگران
- امکان تحرک بیشتر برای کارگران
- کاهش هزینه جرثقیل
- کاهش هزینهها در مقایسه با دیگر سیستمهای حفاظتی
- تسریع در روند کار
نحوه نصب و اجرای توری نمای ساختمان
نصب و اجرای لفاف نما ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است و میتواند در کارایی آن موثر باشد. بهطور مثال، توری باید نزدیک سطح کار نصب شود تا ایمنی کارگران را بیشتر حفظ کند. برای اجرای درست توری ایمنی طبق مراحل زیر پیش بروید:
۱٫ ارزیابی سازه
قبل از نصب توری ایمنی باید محیط سازه را مورد ارزیابی قرار دهید و نقاط احتمالی سقوط و ارتفاعات را شناسایی کنید. در این مرحله باید مقدار توری موردنیاز نیز تعیین شود تا در هنگام نصب با کمبود توری مواجه نشوید.
۲٫ انتخاب نقاط لنگر
نقاط لنگر مکانهایی هستند که توری باید در آنجا نصب شوند. این نقاط باید قابلیت تحمل بارهای اضافی را داشته و به سازه وصل شده باشند.
لوازم موردنیاز برای لنگر مانند پیچ چشمی، گیره و تسمه تیر باید طبق استاندارد در جای خود قرار گیرند.
۳٫ نصب توری ایمنی ساختمان
توریهای لفاف را در محل موردنظر قرار دهید و با کمک روشهای اتصال مانند قلاب، تسمه و کارابین آنها را به نقاط لنگر وصل کنید.
بعد از نصب از کشش مناسب توریهای ایمنی و پوشش کافی آن مطمئن شوید. یادتان باشد که هرچه توری ایمنی فاصله کمتری با سطح کار داشته باشد ایمنی بیشتری ایجاد میکند.
خرید انواع توری ایمنی از توری سید
خرید توری ایمنی ساختمان از تولیدکننده اصلی با کیفیت و قیمت بهتری همراه است. توری سید یکی از تولیدکنندگان انواع توری نمای ساختمان مانند توری استیل و اکسپندد است که انواع این محصولات را با استحکام، دوام بالا و پایینترین هزینه عرضه میکند.
در توری سید تمامی محصولات بدون واسطه بهدست شما میرسند. بههمین دلیل، قیمت مناسبی دارند.
برای ثبت سفارش و استعلام قیمت توری نمای ساختمان میتوانید با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۱۳۸۶۰۰ تماس بگیرید.
۰ دیدگاه