دستگاه پانچ ورق و گالوانیزاسیون دو دستگاهی هستند که صنایع مختلف مرتبط با ورقهای فلزی را دچار تحول فراوانی کردند. پانچ کردن ورق فلزی یک تکنیک رایج ساخت فلز است که در تولید بسیاری از محصولات مورد استفاده قرار میگیرد.
در کل، دستگاه پانچ ورق فلزی یک ابزار قدرتمند و مهم در صنعت فلزکاری است که به تولید قطعات مختلف با اشکال و ابعاد متنوع کمک میکند.
این دستگاهها در صنایع مختلفی مانند صنایع خودروسازی، ساختوساز، تولید لوازم خانگی، صنایع فلزی و غیره استفاده میشوند.
دستگاه پانچ ورق فلزی چیست؟
دستگاه پانچ ورق فلزی یک ابزار صنعتی است که برای برش یا سوراخکاری ورقهای فلزی به کار میرود.
این دستگاه با استفاده از قوه مکانیکی یا هیدرولیکی، از طریق یک ابزار تیغهای یا ماتریسی، به انواع ورق فلزی مانند ورق مشبک و ورق گالوانیزه فشار وارد میکند و عملیات برش یا سوراخکاری را انجام میدهد.
از دیگر انواع دستگاههای پانچ ورق فلزی میتوان به دستگاههای CNC اشاره کرد که به کمک کامپیوتر و نرمافزارهای مناسب، عملیات پانچ ورق فلزی را با دقت بسیار بالا و بهصورت خودکار انجام میدهند.
نحوه پانچ ورق با دستگاه
روش کار بسیار ساده است. ورقهای فلزی هنگام حرکت در داخل یا زیر دستگاه پرس پانچ، با طرحهایی دلخواه، متنوع، قابل کنترل و قابل تغییر پانچ میشوند.
به جای استفاده از ماشینهای دستی برای ضربه زدن به ورقهای فلزی، عملیات پانچ توسط دستگاههای پیچیده کامپیوتری خودکار با ماتریسهایی با اشکال استاندارد یا سفارشی انجام میشود. در نتیجه کمترین دورریز و ضایعات را به همراه خواهد داشت.
فلز در یک عملیات صنعتی با فشردهسازی، به قطعات نازک و مسطح یکنواخت تبدیل میشود تا ورق فلزی ایجاد شود. فرآیندهای پانچ صنعتی با استفاده از نیروی فشاری، ورق را به شکل و ابعاد مورد نیاز درمیآورند تا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.
بخشهای دستگاه پانچ ورق فلزی
واحد پانچ بهطور کلی شامل ۲ بخش اصلی است: ماتریس (Die) و پانچ (Punch).
بخش ماتریس، قالب یا قسمت ثابتی از دستگاه است که ورق فلزی روی آن قرار میگیرد و در زمان اعمال فشار، شکل نهایی بر روی ورق ایجاد میشود.
پانچ نیز ابزاری است که به شکل مطلوب در ماتریس فشرده میشود و از طریق اعمال فشار، برش یا سوراخکاری را انجام میدهد.
پانچ و اتوماسیون ورق فلز
فنآوریهای مدرن پانچ فلز تحت عنوان دستگاههای پانچ ورق، تولیدکنندگان را قادر میسازد تا از روشهای پانچ خودکار استفاده کنند. قطعات فلزی پیچیده بهسرعت و با دقت، در اشکال و ابعاد متنوع برای بخشهای مختلف صنعتی ساخته میشوند.
دستگاه پانچ ورق انواع مختلفی دارد. پانچ ورق فلزی صنعتی توسط دستگاههای خودکار مدیریتشده توسط برنامهنویسی CNC (کنترل عددی کامپیوتری) انجام میشوند. این در حالی است که پرسهای پانچ کوچک بهصورت دستی برای کاربردهای خاص، تولید سفارشی یا اجراهای کوچک استفاده میشوند.
دستگاه پانچ ورق CNC از دستورات کدگذاری شده در نرم افزاری کامپیوتری برای خودکارسازی فرآیندهای مکانیکی استفاده میکنند. این نرم افزار مواد را در جای خود محکم میکند و سپس طرحهای پیچیده و شخصیسازیشده را بهصورت دقیق قالب میکند. چندین پانچ و مجموعه قالب را میتوان بر روی ماشینها نصب کرد تا یک قطعه را تنها با یک ضربه پرس تولید کند.
سازندگان با استفاده از دستگاه پانچ ورق قادر هستند حتی سختترین نیازهای تولید را با انعطافپذیری، تطبیقپذیری، کارایی و پیچیدگی پانچ برنامهریزیشده با CNC برآورده کنند.
این تکنیک ارزانترین روش برای شکلدهی فلزات برای تولیدهای متوسط و انبوه است. زیرا میتواند چندین فرآیند شکلدهی ورقهای فلزی را پوشش دهد و سوراخکاریهای پیچیده اما مقرونبهصرفه با اشکال مختلف را با سرعت و دقت بالا، تولید کند.
برای ثبت سفارش و خرید انواع ورق پانچ میتوانید با شماره ۶۶۱۳۸۶۰۰-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.
چه صنایعی از دستگاه پانچ ورق فلزی استفاده میکنند؟
قطعات و اجزای بسیاری از کالاهای مورد استفاده در چندین صنعت، با استفاده از دستگاه پانچ ورق فلزی ساخته میشوند. قطعات فلزی ساختهشده در صنایع مختلف از جمله حملونقل، تولید، کشاورزی، الکترونیک، هوافضا، انرژی، ساختوساز، خودروسازی، هواپیماسازی و کشتیسازی، لوازم خانگی، الکترونیکی و معماری به کمک دستگاه پانچ ورق ساخته و پرداخته میشوند.
انواع ورقهای فلزی از جنس آلومینیوم، مس، فولاد ضدزنگ، تیتانیوم، برنج و سایر فلزات در دستگاه پانچ ورق قابل استفاده هستند. البته هرکدام دارای ویژگیهای منحصربهفردی هستند که ممکن است بر کیفیت پانچ، مقدار دورریز، تیزی لبهها و موارد مشابه تأثیر بگذارد.
در حالت کلی، دستگاه پانچ ورق فلزی در صنایع مختلف زیر مورد استفاده قرار میگیرند:
صنایع خودروسازی
در تولید قطعات بدنه خودروها مانند دربها، کاپوتها، پنلهای بدنه و قطعات داخلی استفاده میشود.
صنایع ساختوساز
ساخت قطعات فلزی مورد استفاده در ساختمانها مانند پنجرهها، دربها، نردهها و تجهیزات ایمنی.
صنعت الکترونیک
تولید محصولات الکترونیکی مانند کیسها، قطعات داخلی و پنلهای کنترلی.
تولید لوازم خانگی
مانند یخچالها، ماشین لباسشوییها، مایکروویوها و غیره
صنعت ماشینآلات
تولید قطعات مورد نیاز برای ماشینآلات و تجهیزات صنعتی
صنایع مختلف دیگر
- صنایع ظروف غذایی
- لوازم ورزشی
- محصولات تبلیغاتی
- قطعات مخابراتی
- مهندسی
- داروسازی
- الکترونیک
- منسوجات و غیره
۰ دیدگاه