نما بیرونی ساختمان باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

یکی از بخش‌های مهم ساختمان که توجه همه را به خود جلب می‌کند نما بیرونی آن است که می‌تواند اطلاعات زیادی درباره کیفیت ساخت، میزان خلاقیت معمار، نوع معماری، متریال‌های بکار رفته در ساخت و مواردی از این قبیل، در اختیار بیننده قرار دهد.

بنابراین در نظر داشته باشید که طراحی نمای ساختمان شما از اهمیت بالایی برخوردار است و باید نکات مهم در مورد آن را بدانید تا بتوانید ایده‌های خلاقانه بر روی ساختمان پیاده کنید.

ویژگی‌های مهم نما بیرونی ساختمان

نما بیرونی، هویت یک ساختمان است و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به گونه‌ای که می‌تواند تصویر ذهنی از افراد یک شهر و نوع زندگی آنها باشد.

در اینجا به چند نمونه از ویژگی‌های مهمی که نما بیرونی ساختمان باید داشته باشد؛ اشاره خواهیم کرد.

ویژگی‌های نمای بیرونی ساختمان

۱-     جذابیت و زیبایی ظاهر ساختمان

نما بیرونی، جذابیت و زیبایی ساختمان را چندبرابر می‌کند و همین امر می‌تواند ارزش اقتصادی آن را نیز به شدت افزایش دهد. توجه داشته باشید برای اینکه نمای بیرونی ساختمان شما جذاب و زیبا باشد؛ سعی کنید از سلیقه معماران و طراحانی در این زمینه مهارت دارند، کمک بگیرید.

۲-     بیان کننده نوع کاربری ساختمان

یکی از ویژگی‌های مهمی که نما بیرونی ساختمان بیانگر آن است، کاربری ساختمان است.

نوع نما و طرح ظاهری، می‌تواند ساختمان‌های مسکونی، اداری، صنعتی، تجاری و … را از یکدیگر تفکیک دهد و به بیننده نشان دهد که این ساختمان برای چه کاری استفاده می‌شود.

۳-     کیفیت و مقاومت بالا

نکته مهم دیگری که باید مد نظر قرار دهید، میزان کیفیت و مقاومت نمای ساختمان است.

این کار باید طوری صورت بگیرد و متریال‌هایی که برای طراحی و اجرای نما به کار می‌برید، به گونه‌ای انتخاب شود که در شرایط آب و هوای مختلف و همچنین در مقابل مخاطراتی مثل سیل، زلزله، طوفان و …. هم مقاومت مناسبی داشته باشد و هم کیفیت خود را حفظ کند.

برای مثال استفاده از توری نما برای ساختمان، مثل توری اکسپند متال علاوه بر اینکه زیبایی خیره کننده‌ای به ساختمان می‌بخشد باعث می‌شود که ساختمان در برابر مشکلاتی مثل طوفان و یا برخورد چیری به ساختمان مقاومت بیشتری داشته باشد.

۴-     عایق بندی در برابر صدا

عایق‌بندی مناسب در برابر صدا، یکی از مهمترین ویژگی‌ها و مواردی است که با نما بیرونی ساختمان انجام می‌دهید.

زمانی که از مصالح باکیفیت و عایق صدا برای نما کاری ساختمان‌ها، مخصوصاً ساختمان‌های مسکونی استفاده کنید؛ می‌توانید فضای داخل ساختمان را از آلودگی‌های صوتی محافظت کنید.

۵-     جلوگیری از اتلاف انرژی

یکی دیگر از ویژگی‌های مهمی که معماران و طراحان نمای ساختمان باید مد نظر قرار دهند، این است که در طول کار از مواد و مصالحی استفاده کنند که در فصول مختلف بتواند از اتلاف انرژی در ساختمان جلوگیری کند.

۶-     کمک گرفتن و توجه به سبک‌های مختلف نما

برای نمای بیرونی ساختمان، انواع سبک‌های مختلف وجود دارد که کاربران با توجه به نوع عملکرد ساختمان و همچنین شرایط اقلیمی، شرایط منطقه مورد نظر و سبک مد نظر خود، از بین انواع مختلف سبک‌ نمای مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند.

۷-     ایجاد ارتباط بین بیرون و درون ساختمان

ایجاد نما بر روی قسمت بیرونی ساختمان، حکم یک رابط برای برقراری توازن و تعادل بین محیط بیرونی و داخلی ساختمان را دارد. بنابراین در زمان اجرای نما، برای جذاب‌ و زیباتر کردن چشم‌انداز ساختمان، مواردی مثل تابش خورشید و یا ایجاد تصویرهای جذاب بر روی نما را در اولویت قرار دهید.

۸-     ایجاد حس خوب در ساکنین

اجرای نما بیرونی ساختمان باعث به وجود آمدن حس خوب در ساکنین ساختمان می‌شود. چشم انسان معمولاً به دنبال زیبایی‌ها است. وقتی که یک ساختمان با ظاهری جذاب برای کار یا زندگی در اختیار داشته باشید باعث می‌شود که سختی و خستگی یک روز به راحتی از بدن شا خارج شده و یک حس خوب و آرامش بخش در درون شما ایجاد کند.

اهمیت طراحی نما بیرونی ساختمان

اجرای نما بیرونی بر روی ساختمان، علاوه بر زیبایی اهمیت زیادی دارد که در اینجا به چند نمونه اشاره خواهیم کرد:

  • محافظت از ساختمان در برابر تغییرات جوی و سرد و گرم شدن هوا
  • محافظت از ساختمان در برابر بلایای طبیعی و اتفاقات نابهنگام
  • بهره‌وری بیشتر از انرژی در ساختمان

برای ایجاد نما بیرونی ساختمان چگونه اقدام کنیم؟

برای تهیه بهترین و ارزانترین نمای ساختمان با بهترین متریال‌ها و کیفیت فوق‌العاده می‌توانید با کارشناسان توری سید در ارتباط باشید.

کارشناسان ما با مشاوره‌های رایگانی که در اختیار خریدار قرار می‌دهند کمک می‌کنند تا بهترین و مناسب‌ترین نما را برای ساختمان خود انتخاب کنید و با همکاری بهترین طراحان و معماران به اجرا درآورید.

جستجو در مقالات

آخرین مطالب

توری مش آلومینیومی: کاربردها، مزایا و هزینه

توری مش آلومینیومی: کاربردها، مزایا و هزینه

معمولاً توری مش از جنس‌های فلزی مانند فولاد یا آلومینیوم ساخته می‌شود. جنس توری مش باید با توجه به کاربرد آن انتخاب شود. اندازه انواع آن نیز بسیار متفاوت است و این اندازه بسته به نیازهای کاربردی آن تعیین می‌شود. عواملی نظیر اندازه سیم‌های عمودی و افقی، فاصله بین آن‌ها...

بهترین جایگزین ارزان سنگ نما چیست؟

بهترین جایگزین ارزان سنگ نما چیست؟

طراحی نمای خارجی ساختمان در یک دهه گذشته با تغییرات زیادی همراه بوده است. زمانی آجر و بعدها سنگ به‌عنوان اجزای اساسی نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گرفتند؛ اما اخیراً نوآوری‌ها در ساخت و مصالح جدید باعث می‌شود به‌راحتی به سراغ متریال‌هایی بروید که جایگزین ارزان سنگ...

سقف استرچ متال چیست و چه کاربردی دارد؟

سقف استرچ متال چیست و چه کاربردی دارد؟

سقف‌های فلزی در دهه 1880 به‌عنوان راهی مقرون‌به‌صرفه برای پوشاندن دیوار و سقف بودند. بعدها زمانی‌که پانل‌های فولادی خام با فلز ترکیب شدند، اصلاح محاوره‌ای سقف‌های کاذب فلزی به‌وجود آمد. اکثر پانل‌ها از فولاد فلزی با ضخامت 1/100 اینچ ساخته می‌شوند و به‌طور باورنکردنی...

مطالب مرتبط

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *