ورقهای فلزی یکی از مهمترین تولیدات کارخانجات فولادی است که از آنها برای ساخت انواع سقف، بدنه لوازم خانگی، صنعت حمل و نقل و صنایع مختلف استفاده میشود. در میان انواع ورقهای فولادی، ورق رنگی محبوبیت فراوانی دارد. چراکه بهدلیل گالوانیزه بودن و داشتن رنگ از مقاومت بالایی دربرابر خوردگی و آسیب برخوردار است.
در ادامه این مطلب درباره انواع ورق رنگی گالوانیزه و ساده اطلاعات کاملتری را در اختیارتان قرار میدهیم.
ورق رنگی چیست؟
یکی از پرکاربردترین انواع ورقهای فلزی، ورق رنگی است که با رنگ الکترواستاتیک پوشانده میشود. رنگی که روی این ورقهای فولادی قرار میگیرد، از خوردگی و ساییدگی آن جلوگیری میکند. بههمین دلیل، ورق رنگی گالوانیزه دارای دوام زیادی است.
ورقهای رنگی در رنگهای متفاوت از جمله قرمز، نارنجی، زرد و غیره با ضخامتهای بین ۰٫۱۸ تا ۰٫۷ میلیمتر تولید و به بازار عرضه میشوند.
ورق رنگی ساده و گالوانیزه هم از لحاظ ظاهری و هم از نظر کاربردی مزایای زیادی دارد. ظاهر جذاب این محصول، آنرا برای ساختمانهای ویلایی و لاکچری مناسب میکند. همچنین بهدلیل مقاومت بالای آن دربرابر رطوبت و گرما، از این محصول میتوان در شرایط آب و هوایی مختلف استفاده کرد.
کاربردهای ورق رنگی چیست؟
ورق رنگی دارای مزیتهای فراوانی از جمله زیبایی ظاهری، مقاومت دربرابر خوردگی و اکسیداسیون و تنوع رنگی است. این مزایا موجب شده تا از این ورق فولادی در موارد مختلفی استفاده شود که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
ساختمان سازی
از ورق رنگی گالوانیزه برای ساخت انواع سقف شیروانی، نمای ساختمان، دیوارهای سوله و انبار استفاده میشود.
صنایع
ورق رنگی ساده و گالوانیزه در صنایع بسیاری از جمله ساخت کابینت، کیس کامپیوتر، دیوار کاذب، کمدهای اداری و منزل بهکار میرود.
حمل و نقل
از این ورق برای ساخت انواع کانتینر، اتاقک وانت، کامیون و بسیاری از موارد دیگر استفاده میشود.
لوازم خانگی
یکی از مهمترین کاربردهای ورق رنگی استفاده از آن در ساخت لوازم خانگی مختلف مانند بدنه یخچال، مایکروویو، گاز، ماشین لباسشویی و غیره است.
نحوه تولید ورقهای رنگی
برای تولید ورق پانچ رنگی و سایر انواع این ورقها باید فرایندی طی شود. انجام این مراحل به روش صحیح به تولید ورق رنگی گالوانیزه مقاوم و بادوام منجر خواهد شد. این فرایند بهصورت زیر است:
- در ابتدا کلاف گالوانیزه به ورقهایی با ضخامت مناسب تبدیل میشوند.
- سپس سطح ورق را پولیش میزنند تا چربیزدایی شود.
- در این مرحله برای صاف و یکدست کردن ورقها از غلطک مخصوص استفاده خواهد شد. صاف کاری به رنگآمیزی بهتر سطح ورق کمک میکند.
- حال باید ورقها را بشویند و در فرایند هوادهی آنها را خشک کنند.
- در ادامه برای افزایش مقاومت ورقها دربرابر خوردگی، مواد شیمیایی مخصوصی روی آنها پاشیده میشود.
- در اینجا روی ورقهای فلزی یک لایه پرایمر میزنند و در کوره قرار میدهند.
- بعد از خنک شدن ورقها روی آنها را با مواد مختلفی مانند پلی استر، اپوکسی، پلی یورتان و وینیل کلراید رنگ آمیزی میکنند.
- در نهایت برای آمادهسازی ورق رنگی باید آنها را داخل کوره قرار دهند.
برای ثبت سفارش انواع ورق رنگی میتوانید با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۱۳۸۶۰۰ تماس بگیرید.
انواع طرح ورق رنگی
ورقهای رنگی دارای ضخامت و طرحهای مختلفی هستند که هریک قیمت و کاربرد متفاوتی دارند. در ادامه به معرفی برخی از مهمترین انواع آن میپردازیم:
ورق رنگی شادولاین
برای ساخت انواع شیروانی، سقف و پنل از این مدل باکیفیت و مقرونبهصرفه استفاده میشود. ورق شادولاین از نظر ظاهری نیز بسیار زیبا است و در بازار به وفور یافته میشود.
ورق سفال پالرمو
ورقهای رنگی را میتوان به اشکال مختلف از جمله به شکل سفال تولید کرد. این ورقها جذابیت ظاهری زیادی دارند و اغلب در ساخت شیروانی و سقف ویلاها مورد استفاده قرار میگیرند.
از مزایای ورق سفال پالرمو میتوان به مقاومت بالا و نصب سریع آن اشاره کرد.
ورق سفال ژنوا
این ورق یکی از جدیدترین انواع ورق رنگی محسوب میشود که به ورق سفال پالرمو شباهت دارد. از مزیتهای آن میتوان به سبکی و مقاومت آن اشاره کرد.
این ورق اغلب برای سقف آلاچیقها یا شیروانی مورد استفاده قرار میگیرد.
ورق فلزی ذوزنقه
ورق ذوزنقه دارای دو نوع گالوانیزه و ساده است که نوع رنگی و بدون رنگ آن در بازار وجود دارد. از این ورق گالوانیزه برای ساخت سولههای صنعتی و سقف استفاده میشود.
ورق کرکرهای و سینوسی
این ورق رنگی که از قدیمیترین انواع این محصول محسوب میشود، کاربردهای فراوانی دارد. آن را برای ساخت سقف شیروانی، سقف سوله و ویلا بکار میبرند.
ورق کرکرهای بسیار مقرون به صرفه و ضدزنگ است و شباهت زیادی به ورق استیل نسوز دارد.
۰ دیدگاه