گالوانیزاسیون چیست و انواع آن

گالوانیزاسیون چیست و انواع آن

گالوانیزاسیون یک فرآیند کاربردی و اقتصادی است که فلزات را در محیط‌های خورنده از تخریب و آسیب حفظ می‌کند. این محصول کاربرد زیادی در صنعت دارد.

گالوانیزاسیون به عنوان یک فرآیند کاربردی و اقتصادی شناخته می‌شود که فلزات را در محیط‌های خورنده از تخریب و آسیب حفظ می‌کند. به این صورت که فلز پایه را با لایه‌ای از فلز روی پوشش می‌دهند تا مقاومت آن افزایش یافته و دچار زنگ‌زدگی و خوردگی نشود. از این‌رو، فلز پایه را در روی مذاب غوطه‌ور می‌کنند.

در فرآیند گالوانیزه کردن به دلیل خاصیت کاتدی از فلز روی استفاده می‌شود که جایگزین شدن کاتد باعث ایجاد سطحی روی فلز می‌شود. این سطح پوششی روی فلز است که یون‌های فولاد را حفظ کرده و از ورود آن‌ها به محیط جلوگیری می‌کند. به این ترتیب خوردگی و زنگ‌زدگی فلز متوقف می‌شود.

انواع گالوانیزاسیون

فرآیند گالوانیزاسیون به روش‌های متفاوتی صورت می‌گیرد. از انواع گالوانیزاسیون می‌توان به گالوانیزه سرد و گرم اشاره کرد که خاصیت ضدخوردگی و ضدزنگ‌زدگی را ایجاد می‌کنند.

گالوانیزاسیون چیست و انواع آن

در ادامه به انواع روش‌های گالوانیزه کردن می‌پردازیم:

گالوانیزه سرد

در روش گالوانیزه سرد که یک واکنش فیزیکی اتفاق می‌افتد، برروی فلز پایه، نمک روی اسپری می‌شود و لایه‌ای براق و یکنواخت با ضخامت ۲۵ میکرون تولید می‌گردد.

این فرایندهای گالوانیزاسیون در ساخت انواع توری، ورق پانچ، قطعات خودرو، پیچ و مهره، فلزات مصارف بهداشتی و غیره کاربرد دارند.

این شیوه بسیار مقرون‌به‌صرفه است و برای ساخت آن از متریال و مواد اولیه کمتری استفاده می‌شود. همچنین مصرف انرژی در گالوانیزه سرد در مقایسه با روش گرم، به طور قابل توجهی کمتر است.

تولید گالوانیزه‌های سرد در زمان کم و به راحتی انجام می‌شوند و در نتیجه عمر آن‌ها کمتر از فلزات تولیدشده به روش گرم است. از این‌رو، قیمت آن در مقایسه با روش گرم مناسب‌تر و به‌صرفه‌تر است.

گالوانیزه گرم

روش گالوانیزه گرم که از متداول‌ترین روش‌های گالوانیزاسیون است، باعث ایجاد لایه‌ای متشکل از آهن و روی با ضخامت بالا روی سطح فلزات می‌‌شود.

به همین منظور غالباً در فضاهای باز و مکان‌هایی که فلزات بیشتر در معرض آسیب و خوردگی هستند، کاربرد دارند. به عنوان مثال برای ساخت دکل‌های مخابراتی، تیرهای برق، گارد ریل‌ها و غیره از گالوانیزه به روش گرم استفاده شده است.

در این فرآیند معمولاً از فلز پایه فولاد استفاده می‌شود و آن را در دمای ۴۶۰ درجه سانتی‌گراد در مخزن روی مذاب غوطه‌ور می‌کنند. به این ترتیب واکنش شیمیایی صورت گرفته بین روی و فولاد، باعث ایجاد لایه‌ای ضخیم و مقاوم در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی می‌شود.

لایه‌ کدر، مات و طوسی رنگی که در این روش ایجاد می‌شود، از ضخامت ۱۰۰ تا ۱۳۰ میکرون برخوردار است. لایه این روش دارای سطح صاف و یکنواختی نیست و فرآیند تولید آن به سادگی و با هزینه کم صورت می‌گیرد.

همچنین عمر طولانی آن موجب شده که استفاده از آن رواج زیادی داشته باشد. این شیوه به منظور ساخت انواع توری‌ها از جمله توری جوشی، توری مرغی، توری حصاری، پایه فنس و غیره کاربرد دارد.

تفاوت‌های انواع گالوانیزاسیون

به طور کلی فلزاتی که گالوانیزاسیون آن‌ها به روش‌های سرد و گرم انجام می‌شوند، در موارد زیر باهم تفاوت دارند:

  • نحوه آماده‌سازی
  • شکل ظاهری
  • ضخامت لایه‌های تولید‌شده
  • کاربرد
  • قیمت تمام‌شده

به این ترتیب از گالوانیزه‌ها می‌توان در ساخت انواع تجهیزات و قطعات استفاده کرد.

سفارش انواع ورق و توری

به منظور خرید انواع توری و ورق با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت، می‌توانید از شرکت توری سید اقدام کنید. این شرکت که دارای سال‌ها سابقه فعالیت و تعداد بی‌شماری پروژه موفق است، به یکی از تولیدکنندگان مطرح در کشور تبدیل شده است. کارشناسان این مرکز می‌توانند با مشاوره‌های تخصصی شما را در خرید انواع توری و ورق همراهی کنند.

جستجو در مقالات

آخرین مطالب

کاربردهای توری مش چیست؟

کاربردهای توری مش چیست؟

یکی از انواع محصولات فولادی، توری مش است که در اندازه و سایزهای متنوع طراحی و تولید می‌شود و قابل استفاده در موقعیت‌های زیادی است.

این محصول در دو نوع ریز و درشت تولید می‌شود که هر کدام از آن برای مصارف گوناگون به کار می‌رود.

مطالب مرتبط

ورق پانچ ستاره

ورق پانچ ستاره

یکی از طرح‌های پرکاربرد و پرطرفدار ورق پانچ ستاره است. در این حالت چشمه ورق، به طرح ستاره در ابعاد و اندازه‌های دلخواه تولید می‌شود.

کاربرد و ویژگی های سقف پانچ متال

کاربرد و ویژگی های سقف پانچ متال

سقف پانچ متال جلوه بصری فضاهای عمومی و ساختمان٫ها را افزایش می‌دهد. همچنین می‌توانیم این سقف‌های فلزی را با توجه به نیازها و درخواست‌های خاص یک کاربر اصلاح کنیم. مشتریان همچنین می‌توانند سقف‌های فلزی را به صورت صیقلی، برس خورده یا پودری بر اساس نیاز خود انتخاب کنند.

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *