طراحی و اجرای نمای کارخانه

در گذشته صاحبین کسب ‌و کارهای تولیدی ارزش زیادی برای نمای کارخانه و ساختمان آن قائل نمی‌شدند، ازاین‌رو اغلب کارخانه‌ها ظاهری یکنواخت و غیرخلاقانه داشتند. اما امروزه اوضاع کاملاً فرق کرده، نمای کارخانه مدرن بیانگر هویت برند و تفکر صاحبان کسب‌وکار است.

هرچه نما خلاقانه‌تر باشد به بیزینس اعتبار بیشتری می‌بخشد. این تفکر جدید دست معماران را برای طراحی نماهای جدید در کارخانه‌ها باز کرده است‌.

اهمیت طراحی نمای کارخانه

در دنیای رقابتی امروز که کسب‌وکارها به‌دنبال راه‌های جدید و خلاقانه‌ای برای معرفی کسب و کار خود هستند، اهمیت نمای کارخانه بیشتر شده است. استفاده از متریال خاص مانند استرچ متال در جلب توجه و معرفی بیزینس به مردمی که در مسیر رفت‌وآمدشان، کارخانه را مشاهده می‌کنند نقش مهمی دارد.

نمای کارخانه مدرن علاوه‌بر جلب توجه می‌تواند بیانگر فعالیتی باشد که در آن کسب‌وکار انجام می‌شود.

از طرفی دیگر، در اجرای نمای سوله، کارخانه و واحدهای صنعتی معیارهای خاصی باید مورد توجه قرار بگیرید. علاوه‌بر زیبایی ظاهری، این نماها باید از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار باشند؛ زیرا کارخانه‌ها اغلب در مناطقی احداث می‌شوند که شرایط آب‌وهوایی خوبی ندارند.

مورد مهم‌ دیگری که توجه به نمای ساختمان را ضروری می‌سازد؛ مبحث مصرف انرژی است. اجرای نمایی با متریال مناسب در مصرف بهینه انرژی در سرمایش و گرمایش هزینه‌ها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.‌ این امر در اکثر کارخانه‌ها که به صورت شبانه روزی فعال هستند، اهمیت بالایی دارد.

نمای کارخانه مدرن

اصول کلی طراحی نمای کارخانه

نمای کارخانه باید طبق اصول خاصی ساخته شود تا هم جلوه‌ای زیبا و بی‌نظیر داشته باشد و هم در جذب مخاطب و بهره‌وری انرژی موفق عمل کند. برخی از مهم‌ترین نکاتی که باید در طراحی نمای کارخانه مدرن مورد توجه قرار گیرد عبارتند از:

متریالی مستحکم و مقاوم

کارخانه‌ها اغلب به‌‌دور از مناطق شهری و در شرایط‌ آب‌وهوایی نه‌چندان مناسب ساخته می‌شوند. بنابراین، مهم است که از مواد اولیه مستحکم در‌ ساخت آن‌ها استفاده شود.

به همین علت، امروزه نمای اکسپندد متال به دلیلی استحکام بسیار بالای مواد تشکیل دهنده، توجه و علاقه زیادی پیدا کرده است.

تامین نور کافی

فضای کارخانه‌ها به‌دلیل وسعت زیاد همواره با کمبود نور مواجه است. در نماهای جدید باید این مشکل برطرف شود و نور به‌میزان کافی به‌داخل واحد صنعتی برسد. این مورد به کاهش هزینه‌ برق مصرفی نیز کمک زیادی می‌کند.

توجه به سازه

نمای بیرونی کارخانه باید با طراحی ساختمان همخوانی داشته باشد و در یک راستا حرکت کنند. به‌طور مثال، نمایی پیچیده برای ساختمانی با طراحی ساده مناسب نیست.

استانداردهای ایمنی

از مهم‌ترین اصول ساخت نمای کارخانه مدرن رعایت استانداردها و اصول ایمنی است. نمای طراحی شده باید در برابر خطراتی همچون آتش‌سوزی مقاوم باشد.

بودجه کارفرما

برای هر نوع طراحی باید در ابتدا از کارفرما درباره میزان بودجه سوال شود. سپس، برای اجرای آن اقدامات لازم صورت گیرد. برآورد قیمت باید دقیق و با درنظر گرفتن هزینه‌های جانبی انجام شود تا در حین اجرا با کمبود بودجه روبرو نشوید.

انواع نمای کارخانه رایج در ایران

استفاده از متریال مقاوم و در عین حال زیبا یکی از مهم‌ترین اهداف طراحان نمای کارخانه است. بدین منظور از مصالح مختلفی استفاده می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

نمای استرچ یا اکسپندد متال

نماهای فلزی مانند اکسپندد متال و نمای پانچ متال از جدیدترین و به‌صرفه‌ترین نماهای ساختمانی محسوب می‌شوند. این نماها با طراحی خاص خود به ایجاد فضایی خاص و مدرن در محیط بیرونی کارخانه کمک می‌کنند و در جلب توجه مخاطب نقش زیادی دارند.

با کمک این نماها می‌توانید نمایی زیبا با مصرف بهینه انرژی داشته باشید و از مزیت‌های زیاد آن از جمله مقاومت دربرابر ضربه، آتش سوزی، وزن پایین، شکل‌پذیری بالا و طرح‌های متنوع بهره ببرید.

نمای شیشه

یکی از قدیمی‌ترین مصالحی که برای نمای بیرونی کارخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ شیشه است. از مزایای مهم شیشه ایجاد نور مناسب، امکان مشاهده بیرون کارخانه و ایجاد ظاهری منحصربه‌فرد است.

شیشه بار مرده را در ساختمان‌های بلند کاهش می‌دهد و بسیار سبک است. امروزه، از انواع مدل‌های شیشه مانند فریم لس و کرتین وال استفاده می‌شود که هریک دارای خصوصیات منحصربه‌فردی هستند.

سرامیک

در انواع مختلفی تولید می‌شود و باتوجه به مقاومت بالا و دسترسی آسان در نمای کارخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بکاربردن سرامیک برای نمای مدرن به‌دلیل ویژگی‌هایی مانند عدم جذب رطوبت، نفوذ ناپذیری در مقابل گردوغبار و نگهداری آسان محبوبیت زیادی دارد.

به‌دلیل تنوع بالا، نوع و رنگ سرامیک را می‌توانید باتوجه به طرح کلی سازه انتخاب کنید.

بتن و آجر

از دیگر نماهایی که در کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، نمای آجری و بتنی است. این متریال بسیار ساده هستند و دست معماران برای اجرای طرح‌های خلاقانه بسته است مگر آنکه آن‌ها را با مصالح دیگر مانند شیشه یا اکسپندد ترکیب کنند و طرحی منحصربه‌فرد بوجود آورند.

برای ثبت سفارش انواع نمای کارخانه می‌توانید با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۱۳۸۶۰۰ تماس بگیرید.

هزینه و قیمت اجرای نمای کارخانه

یکی از مهم‌ترین مواردی که در اجرای نمای کارخانه باید درنظر گرفته شود، هزینه و قیمت آن است. عوامل بسیاری در افزایش قیمت نمای بیرونی کارخانه نقش دارند که از جمله می‌توان به ابعاد و ارتفاع سازه، مصالح مورد استفاده، سیستم تهویه، تجهیزات موردنیاز، دستمزد طراح و پیمانکار اشاره کرد.

همانطور که گفتیم، مصالح یکی از مهم‌ترین عوامل در افزایش هزینه اجرای نمای کارخانه است‌. برای صرفه‌جویی‌ در هزینه‌ها باید از مراکزی که مصالح را بدون واسطه و از درب کارخانه به‌فروش می‌رساند، خریداری کنید.

توری سید از معتبرترین عرضه کننده انواع نمای فلزی اکسپندد و پانچ متال است. شما می‌توانید مصالح موردنیازتان را با کمترین قیمت و در سریع‌ترین زمان ممکن از توری سید خریداری کنید

جستجو در مقالات

آخرین مطالب

انواع سقف بالکن ارزان و مدرن

انواع سقف بالکن ارزان و مدرن

بالکن مغازه یکی از مهم‌ترین فضاهایی است که تاثیر‌ زیادی بر زیباتر شدن نمای فروشگاه و جذب مشتری دارد. یکی از مهم‌ترین عناصری که در طراحی یک بالکن باید درنظر بگیرید، سقف آن‌ است؛ چراکه سقف بالکن مغازه نه ‌تنها از سازه دربرابر نور خورشید، باران و سایر عوامل محیطی محافظت...

سقف کاذب بیمارستان: انواع و مزایا

سقف کاذب بیمارستان: انواع و مزایا

در طراحی سازه‌ای مانند بیمارستان، عناصر متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرند که در عین زیبایی، کاربردی و مدرن نیز هستند. یکی از این عناصر، سقف کاذب بیمارستان است که نه ‌تنها می‌توانید جلوه‌ای خاص به فضا ببخشید، بلکه از کاربردهای متعدد آن مانند بهینه‌سازی مصرف انرژی، کاهش...

انواع پله پیش ساخته ارزان

انواع پله پیش ساخته ارزان

بیشتر معماران از پله پیش ساخته برای طراحی و اجرای پله‌‌های داخلی و خارجی که یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر سازه‌ای محسوب می‌شوند، استفاده می‌کنند. چون انتخاب گزینه‌ای که در کنار استحکام و دوام، مقرون‌به‌صرفه هم باشد، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های آنها به‌حساب می‌آید. این مدل...

مطالب مرتبط

نمای خشک ساختمان چیست؟

نمای خشک ساختمان چیست؟

نمای خشک ساختمان به شیوه‌ای از اجرای نما گفته می‌شود که بدون استفاده از ملات و مصالحی مانند سیمان، دوغاب یا چسب انجام می‌گیرد.

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید