ورق گالوانیزه برای مصارف مختلفی مثل ساختمانسازی، خودروسازی، لوازم خانگی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد و از محبوبیت بالایی در بین صنایع مختلف برخوردار است. دلیل این محبوبیت هم قدرت سازگاری با محیطهای مختلف، شکل پذیری بهتر و استحکام و مقاومت بیشتر آن نسبت به محصولات مشابه است.
ورق گالوانیزه چیست؟
ورق گالوانیزه در واقع یک ورق فولادی است که از پرکاربردترین ورقهای فلزی موجود در صنعت است. این ورق فولادی توسط روکشی از فلز روی پوشانده می شود.
به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی، اغلب فولادسازان این نوع فلز را به شما پیشنهاد میکنند.
روشهای تولید ورق گالوانیزه
در کل ۲ روش برای تولید این ورق ها با توجه به نوع گالوانیزه کردن وجود دارد که یکی از این روشها، تولید ورق گالوانیزه از روش غوطهوری گرم (Hot-dip Galvanized)، دیگری تولید ورق فولادی گالوانیزه شده با روش الکتروگالوانیزه (Electro-galvanized) است. در این روش با استفاده از پوشش زینک، فلز را در برابر زنگزدگی محافظت میکنند.
تولید ورق گالوانیزه از روش غوطهوری گرم
روش غوطهوری گرم بیشتر در صنعت ساختمان سازی مورد توجه قرار میگیرد. برای اینکه بتوانید از این روش برای مقاوم سازی سطح ورق گالوانیزه استفاده کنید، باید این ورق را در یک حمام مذابِ روی فرو برده تا با روکشی از زینک پوشانده شود.
با انجام این عملیات در سطح فولاد، یک لایه زینک برای محافظت در برابر خوردگی، هوازدگی و زنگزدگی ایجاد میشود. پس از این که فلز پایه را با استفاده از مواد شیمیایی خاص تمیز کردید و اکسیدها و آلایندههای اضافی را از سطح آن برداشتید، بین زینک و فلز اتصال متالوژیکی صورت میگیرد.
وقتی ورق از حوضچه بیرون آورده شد زینک خالص با اکسیژن موجود در هوا ترکیب میشود و حاصل واکنش این دو، اکسیدِ روی خواهد بود. کربنات روی آخرین پوششی است که روی سطح فلز پایه قرار میگیرد.
این روش یک انتخاب ساده و مقرون به صرفه است.
تولید ورق گالوانیزه از روش الکترونیکی (الکتروگالوانیزه)
در گالوانیزه کردن به روش الکترونیکی، ورق گالوانیزه را به عنوان آند (مثبت) و یک تکه زینک که نقش کاتد (منفی) را بازی میکند؛ درون یک حوضچه که محلول الکترولیتی زینک فرو میبرند. زمانی که جریان الکتریکی برقرار میشود، یونهای زینک، جذب سطح ورق گالوانیزه میشوند و مانند یک روکش با لایهای نازک و یکنواخت، سطح آن را میپوشانند.
در این حالت درواقع زینک در برابر رطوبت هوا و زنگزدگی خود را بجای ورق فدا کرده است.
کاربردهای ورق گالوانیزه
این نوع ورقها به دلیل مقاوت بالا در برابر خوردگی و زنگزدگی و استحکام بالا کاربردهای فراوانی در انواع صنایع دارند. برخی از مصارف رایج این ورقها عبارتاند از:
صنایع ساختمانی
میتوانید از آن در ساخت سازههای ساختمانی مانند پوششهای دیواری، سقفها، دربها و پنجرهها استفاده کنید.
خودروسازی
به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی، برای ساخت قطعات خودرو مانند بدنه و شاسی، درب و پنجره، پنل و آنتنها استفاده میشوند.
ساخت لوازم خانگی
در ساخت قطعات انواع لوازم خانگی مانند یخچال، ماشین لباسشویی، مایکروویو و سایر وسایل آشپزخانه استفاده میشوند.
تجهیزات صنعتی
برای ساخت تجهیزات صنعتی مانند مخازن صنعتی، لولهها، تجهیزات پالایشگاهی و سازههای فلزی به کار میروند.
سایر کاربردها
- صنایع الکترونیکی
- تجهیزات نظامی
- تجهیزات کشاورزی
- تابلوهای تبلیغاتی
- ساخت باتریهای صنعتی
از دست ندهید: ۶ دلیل برای استفاده از ورق های پانچ فلزی
انواع ورق گالوانیزه
به طور کلی ورق های گالوانیزه در ضخامت و ابعاد مختلف تولید میشود.
انواع ورق گالوانیزه عبارتند از ورق استاندارد، ورق پانچ، ورق نرم و ورق ضدرنگ.
ورق گالوانیزه پانچ
این مدل را میتوان از جنسهای مختلفی از جمله آلومینیوم، فولاد و استنلس استیل ساخت.
پانچ کردن یک ورق فلزی به این صورت است که در سطح یک ورق نیروی مورد نیاز برای برش اعمال میشود تا قسمتهای مورد نظر حذف شوند. دستگاه CNC امکان برش در ابعاد و شکلهای متفاوت را به شما میدهد.
در فرایند ورق گالوانیزه پانچ شده یک قطعه به نام ماتریس دای وجود دارد که در یک قطعه فلزی قرار میگیرد و دارای الگوی مشخص است. زمانی که پانج روی ورق قرار میگیرد، ماتریس دای را هم به عنوان یک پشتیبان زیر آن قرار میدهند تا فشار پانچ کنترل شود و جلوی خراب شدن آن را بگیرد. با این کار برشها دقیق و بدون خطا روی ورق اعمال میشوند.
برای دریافت مشاوره و خرید ورق پانچ در ابعاد و اندازههای دلخواه میتوانید با مشاوران توری سید تماس بگیرید.
۰ دیدگاه