اسکوپ سنگ نما ساختمان چیست؟ کاربرد و انواع آن

اسکوپ سنگ نما برای پاک‌سازی سطح سنگی و نمای ساختمان‌ و نیز مقاوم سازی ساختمان از جمله بناهای مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی به‌کار می‌رود. با استفاده از این دستگاه، لایه‌های کثیف و رسوبات از سطح سنگی ساختمان پاک می‌شوند و نما ساختمان زیبا و باشکوه‌تر جلوه می‌کند.

اسکوپ سنگ نما چیست؟

اسکوپ سنگ‌ نما یا ماسه‌شویی روشی که با استفاده از آب و مواد شوینده، آلاینده‌ها، لایه‌های کثیف و رسوبات را از سطح سنگ ‌نما و دیوارهای خارجی ساختمان‌ پاک می‌کنند.

کاربرد اسکوپ سنگ ‌نمای ساختمان در انواع پروژه‌های ساختمانی، مقاوم سازی نمای ساختمان و نگهداری ساختمان‌ها‌ی قدیمی حیاتی است و باعث حفظ زیبایی و افزایش طول عمر ساختمان‌ می‌شود.

کاربردهای اسکوپ سنگ نما چیست؟

برخی از کاربردهای این دستگاه عبارتند از:

  • پاک‌سازی سطوح سنگی
  • نگهداری و تعمیرات: این روش سطح سنگی و مقاوم‌سازی‌شده نمای ساختمان را در برابر آسیب‌های احتمالی از جمله خوردگی، فرسایش و آلودگی محافظت می‌کند.
  • پاک‌سازی خیابان‌ و پارکینگ‌: با این روش، رسوبات و آلودگی‌های مختلف را از سطح آسفالت و بلوک‌های سنگی پاک می‌کنند.
  • پاک‌سازی معابر و محل‌های عمومی: این دستگاه، رویه‌های سنگی معابر، پل‌ها و سایر فضاهای عمومی را از رسوبات و آلودگی‌های مختلف پاک‌سازی می‌کند.
اسکوپ سنگ نما ساختمان

بهترین روش‌های اسکوپ سنگ نما

شیوه‌های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. اما باید تمامی راه‌ها را بررسی کرد تا بتوان متناسب با شرایط و امکانات پروژه بهترین روش اسکوپ سنگ نما را انتخاب کرد.

لقمه‌گذاری

در این روش، لقمه‌هایی از سطح پشت سنگ نما با ضخامت مشخصی برش داده می‌شود. به این ترتیب سنگ نما به‌راحتی بر روی سطح دیوار قرار می‌گیرد.

این لقمه‌ها را به صورت عمودی در سطح پشت سنگ نما قرار داده و در فواصل منظم تکرار می‌کنند. پس از انجام برش‌های لازم، یک الگوی لقمه‌گذاری بر روی سطح دیوار ترسیم و با استفاده از این الگو، سنگ‌های نما را روی دیوار نصب می‌کنند.

برای نصب هر سنگ نما، باید لقمه‌هایی از پشت سنگ را برش داد. سپس سنگ را روی محل مشخص‌شده در الگوی لقمه‌گذاری قرار دهیم. سپس با استفاده از چسب مناسب به دیوار می‌چسبانند.

روش لقمه‌گذاری، به‌دلیل دقت و زیبایی بیشتری که به نصب سنگ نما می‌بخشد، در نصب سنگ‌های بزرگ و گران‌قیمت توصیه می‌شود.

پیچ و رولپلاک

روش پیچ و رولپلاک یکی دیگر از شیوه‌های اسکوپ سنگ نما در ساختمان است که در آن از پیچ و مهره برای اتصال سنگ‌ها استفاده می‌کنند.

برای استفاده از این روش ابتدا نقشه و محاسبات لازم برای نصب سنگ‌های نما را تهیه می‌کنند. سپس محل نصب هر سنگ با توجه به نقشه مشخص و پس از آن، مهره‌های پیچ و مهره در محل مورد نظر در دیوار نصب می‌شوند. در سنگ‌های نما با استفاده از یک دستگاه مخصوص، پیچ و رولپلاک بر روی مهره‌های پیچ و مهره قرار می‌گیرد و در نهایت پیچ‌های مهره را می‌بندند. در این روش، اپراتور، پیچ‌های مهره را به صورت افقی در سنگ نما و در محل مخصوصی قرار می‌دهد. پس از بستن پیچ‌ها، سنگ نما به دیوار متصل است.

روش پیچ و رولپلاک از روش‌های سریع و کم هزینه در نصب سنگ نماست. این روش به‌دلیل سهولت و سرعت نصب و کم بودن هزینه‌ها، در برخی بناهای کوچک و ساختمان‌هایی که طول عمر کوتاهی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیمی عرضی

روش سیمی عرضی (Wire Sawing) با استفاده از یک سیم فولادی بسیار نازک و پیچیده‌شده، به صورت افقی یا عمودی از سطح سنگ نما برش می‌گیرد.

برای انجام این کار، ابتدا سیم فولادی را به دو سر ماشین برش کننده متصل می‌کنند. سپس آن را به شکل دایره‌ای در محل مورد نظر قرار می‌دهند. در آخر با اعمال فشار و حرکت به سمت جلو، سیم را به صورت پیوسته از سنگ نما می‌برند.

به‌دلیل دقت بالای این روش می‌توان ابعاد دلخواهی را برای اسکوپ سنگ نما تعیین کرد. در نتیجه اسکوپی با شکل و اندازه دلخواه به دست آورد. همچنین، با استفاده از این روش، امکان برش سنگ نما در محل‌های دشوار یا دارای محدودیت فضایی مانند نمای پانچ متال نیز وجود دارد.

سیم مفتولی

در روش سیمی مفتولی (Wire Mesh Sawing) از یک سیم فولادی خمیده شده استفاده می‌کنند. در نتیجه از مشکلات ناشی از پیچیدگی سیم‌ها در شیوه سیمی عرضی جلوگیری می‌شود.

برای انجام این کار، ابتدا یک شبکه فلزی کوچک به صورت مفتول بر روی سنگ نما قرار می‌دهند. سپس سیم فولادی خمیده شده را از بین مشکلات فضایی شبکه عبور داده و با استفاده از دستگاه‌های برش، بر روی سنگ نما برش می‌گیرند.

این روش به‌دلیل دقت بالا، امکان برش دقیق و شکل‌دهی به سنگ نما در ابعاد دلخواه و در محل‌هایی با فضای محدود مانند نمای مدرن بسیار مناسب و یکی از بهترین روش‌های اسکوپ سنگ است. به علاوه، با استفاده از این روش، احتمال ترکیدگی و تغییر رنگ سنگ نما کاهش می‌یابد و نیاز به تعمیرات و نگهداری کمتری دارد.

روش دوپایه

در روش دو پایه (Two-Point) از دو میله فلزی به‌عنوان نقاط اتصال برای برش سنگ نما استفاده می‌کنند.

در این شیوه ابتدا دو میله فلزی با فاصله مناسب از هم و روی نقاط مورد نظر در سنگ نما قرار می‌گیرند. سپس با استفاده از دستگاه‌های برش، اسکوپ سنگ نما بین دو میله فلزی بریده و در نهایت، میله‌های فلزی را از سطح سنگ نما جدا کرده و اسکوپ نهایی را به دست می‌آورند.

به‌دلیل سادگی و عدم نیاز به تجهیزات پیچیده در این روش، کارشناسان در برخی موارد از روش دوپایه به‌عنوان یکی از روش‌های اسکوپ سنگ استفاده می‌کنند. اما به علت عدم دقت بالا و امکان بروز تغییرات در ابعاد اسکوپ، در پروژه‌هایی با نیاز به دقت بالا و اسکوپ‌های با ابعاد دلخواه مناسب نیست.

سه پایه

در روش سه پایه (Three-Point) از سه نقطه برای برش سنگ نما استفاده می‌شود که می‌توان به عنوان سه پایه اسکوپ از آنها نام برد.

ابتدا سه نقطه را در سنگ نما برای استفاده به‌عنوان سه پایه انتخاب می‌کنند. سپس با استفاده از دستگاه‌های برش، اسکوپ سنگ نما بین سه پایه را بریده و در نهایت، پایه‌ها را از سطح سنگ نما جدا می‌کنند تا اسکوپ نهایی به دست ‌آید.

روش سه پایه به‌دلیل دقت بالا و امکان برش دقیق و با حفظ تراز سطحی ساختمان، در پروژه‌هایی حساس و نیاز به اسکوپ‌های با ابعاد دلخواه بسیار مناسب است. این روش در مقایسه با روش دو پایه، دقت بیشتری دارد و احتمال خراشیدگی و تغییر رنگ سنگ نما کمتر است.

سنگ پروانه ای

در این روش، کار با استفاده از دو نوک برشی که شبیه به پروانه هستند صورت می‌گیرد. نقاط مورد نظر برای برش سنگ نما با یک مارکر روی سطح سنگ نما مشخص و با استفاده از دو نوک برشی پروانه‌ای، اسکوپ سنگ نما بریده می‌شوند. در نهایت، با تمیز کردن سطح سنگ نما، اسکوپ نهایی را به دست می‌آورند.

روش z

در این روش از ستون‌ها به عنوان عناصر عمودی و بال‌ها به‌عنوان عناصر افقی می‌کنند. این بخش ها با استفاده از روش‌های جوشکاری و اتصالات بلتی به هم متصل می‌شوند.

مقاومت در برابر زلزله، تنوع در طراحی و اجرا و نیز اقتصادی بودن آن از مزایای این شیوه هستند.

مشاوره جهت خرید و انتخاب از توری سید

جهت خرید و انتخاب بهترین روش اسکوپ سنگ نما، مشاوره و تحقیق قبل از خرید نقش مهمی در کیفیت و ایمنی ساختمان دارد. یک مشاور کارشناس، با توجه به مشخصات فنی، کاربری و بودجه، بهترین مصالح مورد نیاز را در زمینه اسکوپ سنگ نمای ساختمان پیشنهاد می‌دهد. با انتخاب درست مصالح، می‌توانیم هزینه‌های ساخت و نگهداری را کاهش دهیم.

کارشناسان توری سید با تجربه بالا و مهارت‌های تخصصی، جهت انجام انواع مراحل نمای ساختمان بهترین مشاوره و راهنمایی‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهند.  

جستجو در مقالات

آخرین مطالب

معرفی ۷ دیوار کاذب ارزان و مدرن

معرفی ۷ دیوار کاذب ارزان و مدرن

برخی اوقات فضای بزرگی در خانه یا محیط کار وجود دارد که می‌خواهیم آن ‌‌را به چند قسمت تبدیل کنیم تا کاربری‌های مختلفی از محیط داشته باشیم. استفاده از سیمان، آجر و سنگ یا با‌صطلاح معماری‌ سنتی بسیار پرهزینه و زمان‌بر‌ است. در‌ اینجا باید به‌سراغ دیوار کاذب ارزان برویم...

طراحی نمای رستوران مدرن و سنتی

طراحی نمای رستوران مدرن و سنتی

اولین فاکتوری که توجه مشتریان بالقوه یک رستوران را جلب می‌سازد و او را برای ورود به داخل تشویق می‌کند؛ نمای رستوران است. نمای بیرونی رستوران می‌تواند بیانگر نوع غذا و حتی نحوه سرو و پذیرایی آن باشد. به‌همین دلیل، طراحی نمای رستوران جزو کارهایی است که باید با دقت و...

ورق فولادی چیست؟ نحوه تولید، کاربرد و انواع

ورق فولادی چیست؟ نحوه تولید، کاربرد و انواع

از صنعت خودروسازی تا تولید لوازم خانگی، ورق فولادی محصولی است که همه صنایع به‌ آن نیاز دارند. این ورق‌ها قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارند و باوجود ضخامت اندک، توانایی بالایی دربرابر فشار و بارهای اضافی از خود نشان می‌دهند. از‌این‌رو، کمتر کارخانه تولید ماشین‌الات و...

مطالب مرتبط

نمای دو پوسته ساختمان چیست؟ مزایا و انواع

نمای دو پوسته ساختمان چیست؟ مزایا و انواع

نمای دو پوسته از دو لایه پوسته بیرونی و پوسته داخلی ساخته می‌شود. به‌طور‌ مثال، لایه بیرونی می‌تواند از جنس شیشه تک جداره یا نمای اکسپندد متال و لایه درونی نیز از شیشه دوجداره باشد.

انواع متریال نمای ساختمان

انواع متریال نمای ساختمان

انواع متریال نمای ساختمان می‌توانند به ساختمان چهره و نمایی مدرن متناسب با کاربری آن ببخشند و و بسیاری ویژگی‌های دیگر به ساختمان ببخشند.

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *